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Wine in Focus おすすめワイン
ドザージュゼロ、スパークリング・リースリング
Zero Dosage Sparkling Riesling

#10604
ブルックス・スパークリング・リースリング '15
Brooks Sparkling Riesling '15

希望小売価格 RRP ¥ 5,300 (税別)

さまざまなスタイルのリースリングを手掛け、アメリカ屈指のリースリング生産者として知られるブルックスが2015年に初めて仕込んだスパークリングワイン。高樹齢のブドウを瓶内二次発酵。澱とともに32ヶ月間瓶内熟成し、今年1月にドザージュなしで澱引き。厚みのあるボディで、きめ細やかな泡のアタックとオリのニュアンスが味わいをドライに引き締める。
The first vintage of the first sparkling wine produced by Brooks, one of America's leading Riesling producers who have crafted various styles of Riesling over the years. It underwent secondary fermentation in the bottle, was aged on lees for 32 months, racked without dosage, and disgorged in January this year. Full bodied and dry, it is star bright, with refreshing acidity, a lively mousse and zip.


ヤラ・ヴァレーのライジング・ワインメーカー
Yarra Valley's Rising Star

#11033
ライジング・ガメイ S'18
Rising Gamay S'18

希望小売価格 RRP ¥ 3,800 (税別)

醸造家トム・ベルフォードはヤラ・ヴァレーで名の知られた「ザ・ライジング・ヴィンヤード」のブドウからユニークなスタイルのワインを手がけて今注目を集めている。ブドウは20%全房で発酵槽に入れ、足で踏んで潰し、その上に残り80%の徐梗したブドウを被せて自然発酵と抽出を行う。ボジョレーに感化されたこのガメイはジューシーで、ラズベリーの果実に茶葉、森の腐葉土、鉛筆の芯などの複雑なニュアンスが層をなし、独特な個性を放っている。生産量250ダース。
Winemaker Tom Belford is attracting growing attention for his unique wines from the Yarra Valley, especially this Beaujolais inspired Gamay. Approximately 20% of the whole bunches were put into an open fermenter and crushed by foot, and the remaining 80% were placed on top for a 10 day maceration before being pressed and transferred directly to old puncheons to complete fermentation. A pale ruby colour, it shows dense aromas of cherry and raspberry fruit woven through with spice rack, tea leaf, celery stalk and forest floor complexity. The palate is medium bodied, velvet textured and taut. 250 dozen produced.


フェルトン・ロード ピノ・ノワール・バノックバーン 2014-2017
Felton Road Bannockburn Pinot Noir 2014-2017

#10860
フェルトン・ロード・ピノ・ノワール・バノックバーン S'17
Felton Road Pinot Noir Bannockburn S'17

希望小売価格 RRP ¥ 7,200 (税別)

晩冬から春にかけての暖かさで芽吹きが早まり、樹はすくすくと伸びたが、夏以降の偏西風と冷たい夜により成長のスピードが緩やかになった。開花期に不安定な天候であったため房が小さく、結果として低収量となったが、1月が冷涼だったことで豊富な酸が保持され、非常に良質なブドウが実った。収穫:3月29日-4月4日赤と黒の果実にポプリがフローラルに香り、シルキーな質感。特徴的な酸に縁取られた果実の熟した甘みがあり、リリース時から調和のとれたバランスで、純粋で清らかな果実が表現されている。

#10450 フェルトン・ロード・ピノ・ノワール・バノックバーン S'16
#10046 フェルトン・ロード・ピノ・ノワール・バノックバーン S'15
#9712 フェルトン・ロード・ピノ・ノワール・バノックバーン S'14

Surprising warmth in late winter and spring resulted in early bud-break and fast even growth. Westerly winds and cooler nights in summer slowed growth to a gentler pace, and unstable weather during flowering reduced bunch sizes and overall yield. A cool January contributed to the retention of acid and high quality fruit. Harvest was completed within a week. Pinot Noir harvest: March 29 - April 4 The nose leads to a bright and lifted combination of red and dark fruits with considerable florals. The palate displays transparency, power and tension. The silky entry of spice and savoury notes expand to pure, deep fruits, braced with acidity, but is luscious throughout.
#10450 Felton Road Pinot Noir Bannockburn S'16
#10046 Felton Road Pinot Noir Bannockburn S'15
#9712 Felton Road Pinot Noir Bannockburn S'14


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アルゴン
(2019春カタログ「ご挨拶」参照)

<トレード対象>
AUS | NZ +Champagne 100 ワインテイスティング
9月26日 @プルマン東京田町
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大阪試飲会
10月8日(火)
Oct 8th Trade Tasting at Osaka
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